Norwegian hade över 2 miljoner passagerare i juni, det högsta antalet resenärer sedan juli 2022. Kabinfaktorn var på 86 procent. Bokningssiffrorna för sommaren är positiva och det gäller även efterfrågan på flygbiljetter i augusti och september.

Norwegian hade 2 026 413 passagerare i juni, 5 procent mer än under samma månad förra året. Kapaciteten (ASK) var 3 130 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik var 2 686 miljoner säteskilometer. I juni hade Norwegian i genomsnitt 78 flygplan i drift och 99,6 procent av de planerade flygningarna genomfördes. Punktligheten, som mäter antal avgångar som går inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var 76,4 procent i juni. Trots detta landade 95,5 procent av alla flygningar enligt tidtabell eller inom en timme senare.

Kapaciteten i juni var den högsta hittills i år och den fortsätter att öka i juli. Utmaningarna med flygtrafikledningen på Köpenhamns flygplats som påverkade den operationella driften i juni har förbättrats. I maj utsågs Norwegian till Europas punktligaste flygbolag av analysbolaget Cirium.

Förra månaden aviserade Norwegian etableringen av ett gemensamt bolag tillsammans med Strawberry. Målet är att ge medlemmar i olika lojalitetsprogram större valmöjligheter än idag. Bolaget kommer att etablera en gemensam förmånsvaluta och plattform där medlemmar kan tjäna och använda poäng över olika lojalitetsprogram. Dessutom kommer andra lojalitetsprogram erbjudas att vara med i samarbetet. Norwegian och Strawberry kommer att äga lika mycket var i det nya bolaget. Norwegian och Strawberry har tillsammans cirka 7,5 miljoner medlemmar i sina respektive lojalitetsprogram i Norden. Fler detaljer om bolaget och förmånsvalutan kommer att kommuniceras vid lanseringen senare i år.