Circle K att fortsätter utbyggnaden av laddinfrastruktur för tung trafik när ytterligare 16 laddplatser läggs till befintligt nätverk. Samtliga har en effekt på 360 kW och de nya laddarna fördelas på fyra noga utvalda stationer. Med detta kommer kedjan inom kort att erbjuda totalt 50 laddplatser vilket är det största publika laddnätverket i Sverige för tung trafik.

Med de nya laddplatserna för tung trafik täcks fler strategiskt rutter genom Sverige. De platser som nu öppnas för laddning är Hudiksvall, Mantorp, Malmö Spillepengen och Bollebygd. Precis som tidigare laddplatser för tung trafik är även dessa finansierade av Energimyndigheten inom ramen för Regionala elektrifieringspiloter för tunga transporter.

Tidigare i år har Circle K öppnat 34 laddplatser för tung trafik runt om i landet. Vädermotet i Göteborgs hamn, Kiruna, Gällivare, Arvidsjaur, Ljungby, Gävle Bro, Laholm, Jönköping och Varberg erbjuder alla laddning anpassad för tunga fordon. Dessa, tillsammans med kommande öppningar, innebär att kedjan under det kommande året kommer att erbjuda över 90 laddplatser totalt. Dessutom kommer Circle K öppna två MCS (megawatt-laddare) inom projektet E-charge, som delvis är finansierat av Vinnova, samt erbjuda vätgas inom ett år.