Det tuffa konjunkturläget samt det faktum att branschen har valt att dela upp segel- och motorbåtar på två mässor på Västkusten, gör att Sweboat fattat beslutet att pausa årets motorbåtsmässa på Marstrand som skulle ha ägt rum den 25-27 augusti.

Sweboat arrangerar Orust Sailboat Show med Öppet Varv som planerat samma helg, den 25 – 27 augusti. Där kommer även de utställare som planerade att ställa ut på Marstrand få möjlighet att delta i år.

– Att arrangera två mässor samma helg och med stora fasta kostnader på båda platserna, fungerar i tider där ekonomin är god och efterfrågan på båtar och tillbehör är stark. Nu står vi inför en osäker säsong där branschen är förberedd på en lägre efterfrågan och då ser man över sina kostnader. Därmed har vi inte tillräckligt många utställare anmälda i år, säger Mats Eriksson, VD för Sweboat – Båtbranschens Riksförbund.

På Sweboat säger man trots konjunkturen är de är glatt förvånade över hur många som förbereder sig för en sommar på vattnet. Intresset för båtar och båtliv är fortsatt starkt, speciellt sedan pandemin, då många upptäckte båtlivet och som nu fortsätter vara på sjön.