Lufthansa Cargo är ett av världens ledande företag på flygfraktmarknaden och den 4 november öppnade de en ny linje på Stockholm Arlanda Airport.

Den nya linjen kommer att vara ett viktigt tillskott till den befintliga frakttrafiken som trafikeras på Stockholm Arlanda Airport, och ytterligare etablera Lufthansa Cargo i norra Europa och Skandinavien. Med ett nyförvärvat Airbus A321F-flygplan kommer man att fokusera på transport av varor inom teknik och läkemedel samt maskinerdelar. I samband med att den nya linjen öppnas ökar möjligheten till sena leveranser från Stockholm Arlanda på fredagar som sedan genom omlastning i Frankfurt, skickas ut till Lufthansa Cargos världsomspännande nätverk nästa morgon.

Lufthansa Cargo kommer att trafikera linjen Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Frankfurt Airport (FRA) en gång i veckan, med avgång under natten från fredag till lördag.

Om Lufthansa Cargo AG
Med en omsättning på 4,6 miljarder euro och en transportprestanda på 7,2 miljarder fraktkilometer 2022 är Lufthansa Cargo ett av världens ledande företag inom transport av flygfrakt. Lufthansa Cargos fokus ligger på flygplats-till-flygplats. Nätverket täcker cirka 300 destinationer i mer än 100 länder, med både fraktflygplan och lastkapacitet från passagerarflygplan som drivs av Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Discover Airlines och SunExpress, samt lastbilar. Merparten av fraktverksamheten hanteras via Frankfurts flygplats.