Förra veckan var det premiär för Vy bus4you nya expressbuss som går på flytande natur- och biogas. En större miljösatsning då flytande biogas ger 80 procent lägre utsläpp än diesel. Den nya bussen som är ämnad för långdistansresor kommer att trafikera Vy bus4you linje mellan Karlstad och Stockholm.

I vintras presenterade bussbolaget Vy bus4you sin senaste investering. En långfärdsbuss som går på flytande natur- och biogas. Förra veckan hade den nya bussen sin premiärtur. Idag är Vy bus4you är den enda aktören i Norden som kör långdistanstrafik på flytande natur-biogas. Bussen har levererats av Scania.

En bekväm resa för gästen
Den nya bussen har plats för 49 sittande passagerare och erbjuder en rad faciliteter, som gratis WiFi och eluttag vid varje sittplats. Bussen som är långfärdsanpassad, kommer trafikera Vy bus4you linje mellan Karlstad – Arlanda flygplats/Stockholm, via bland annat Örebro och Västerås. Ombord erbjuds första klass med stora fåtöljer och stort benutrymme.

Fakta:

  • Ett LBG-fordon minskar koldioxidutsläppen med upp till 80 procent jämfört med diesel.
  • Bussen har en räckvidd på 1200 km.
  • Bussen är av modellen Scania Irizar i8.
  • Vy bus4you är sedan tidigare kända för sina lyxiga bussar med möjlighet att sitta själv i breda fåtöljer och med stort benutrymme.