Widerø Zero har tidigare i år undertecknat en avsiktsförklaring om att köpa 50 eldrivna drönare för persontransport. Nu är det klart att infrastrukturbolaget Seabrokers Innovation och Strawberry med Petter Stordalen i spetsen går med som partners. Tillsammans ska de utforska hur dessa flygplan kan skapa den optimala transportslösningen för de många mindre tillgängliga platserna i Skandinavien.

Hotellkoncernen Strawberry ser stort potential inom turismupplevelser samt enklare tillgång till de mer otillgängliga destinationerna. I Widerøe Zero finns det stor entusiasm för detta samarbete, som även är ledande i världen. Med lägre driftskostnader och betydligt bättre miljöprestanda än traditionell flygtrafik skapar detta möjligheter för nya luftfartsalternativ.

Seabrokers Innovations är också med i teamet, lett av den tidigare transportministern i Norge Ketil Solvik Olsen. Seabrokers är betydande inom fastigheter, byggverksamhet och ny mobilitet och ser detta samarbete som en spännande möjlighet.