Taxi Stockholm, Taxi 4×35 i Köpenhamn, Taksi Helsinki och Oslo Taxi har valt att ingå i ett nytt samarbete med målsättningen att förbättra kundupplevelsen för deras resenärer. Genom det nya samarbetet ska taxibolagen göra det möjligt för kunderna att enkelt resa med taxi i huvudstäderna inom Norden.

Under hösten samlades representanter från de medlemsägda taxijättarna; Taxi Stockholm, Taxi 4×35 i Köpenhamn, Taksi Helsinki och Oslo Taxi, för att diskutera ett nytt potentiellt samarbete. Mötet resulterade i ett beslut som kommer göra det möjligt för till exempel Taxi Oslos resenärer att boka resor med Taxi Stockholm och tvärtom. Beroende på bokningens start- och slutdestination, kan det variera vilka av de nordiska taxibolagen som blir en del av resekonstellationen.

För att möjliggöra tjänsten kommer taxibolagens appteknik och delning av appinformation att spela en central roll. Exakt hur tekniken kommer att se ut är under bearbetning men tanken är att tjänsten ska kunna bokas i taxibolagens respektive appar. Redan under 2024 kommer den nya tjänsten att lanseras, vilket även blir startskottet för det nya samarbetet.

Fakta om taxibolagen:

Taxi Stockholm, Taxi 4×35 i Köpenhamn, Taksi Helsinki och Oslo Taxi, är fyra väletablerade taxibolag som tillsammans har varit verksamma i taxibranschen i över 300 år.