Hedgefonden Luxor Capital Group är i samtal om att förvärva svenska Volta Trucks efter deras konkurs tidigare i oktober. Källor inom fordonsindustrin har uppgett till Sky News att Luxor Capital är den tilltänkta köparen.

New York-baserade Luxor Capital, som drivs av den tidigare Goldman Sachs-analytikern Christian Leone, har både varit långivare och delägare i den svenska lastbilstillverkaren.

Enligt uppgifter är förhandlingarna långt gångna och en överenskommelse skulle kunna nås inom de kommande dagarna, enligt en person på chefsposition i sektorn. Tidtabellen för en affär är dock oklar.

Volta Trucks har 600 personer sysselsatta i Storbritannien, av totalt 850 anställda. Bolaget har sitt huvudkontor i Sverige och ansökte om konkurs här under förra månaden, kort därefter utsågs administratörer för det brittiska verksamhetsbolaget.

Volta Trucks grundare Carl-Magnus Norden har tidigare sagt att det finns goda förhoppningar att finna en ny ägare. Konkursen berodde enligt grundaren på att investerarna plötsligt drog sig tillbaka sin finansieringsplan för bolaget.