I tuff konkurrens har Circle K:s station Vädermotet i Göteborgs hamn blivit utvald som en av de tio främsta EV-naven i världen. Tävlingen, organiserad av Insight Search och Vontier, syftar till att lyfta fram de mest innovativa och progressiva laddstationerna globalt. Vädermotet är det enda svenska bidraget som har nått finalen.

Vädermotet öppnade år 2020 och har sedan dess successivt expanderat för att inkludera laddningsmöjligheter för både personbilar och tunga fordon. År 2022 introducerades Nordens första laddare speciellt utformade för tung trafik på platsen, och sedan dess har efterfrågan varit hög och beläggningen konstant. Stationen är utformad med en fokus på lastbilar för att underlätta den gröna omställningen för tung trafik i och runt Göteborgs hamn, och det är just satsningen på tung trafik som utmärker Vädermotet i tävlingen. Stationen på Vädermotet är en av de mest efterfrågade när det gäller laddning, globalt sett inom kedjan. Därigenom har Circle K samlat värdefull insikt och intressant statistik rörande beteendemönster, behov och frekvens för tung trafik.

Om Vädermotet

Circle K Vädermotet erbjuder allt som behövs under en laddningspaus, inklusive ett utbud av mat och dryck samt dusch- och toalettutrustning. För närvarande finns sex laddplatser för tunga fordon tillgängliga, och dessutom erbjuds inhägnad och övervakad säkerhetsparkering med plats för cirka 40 lastbilar. I genomsnitt laddas 30 lastbilar dagligen på Vädermotet.