3 dagar, 5 sessioner, flera talare, experter inom sina områden och de pågående ämnen som är avgörande för hamnindustrin i Östersjöregionen.  Evenemanget äger rum den 6-8 september ​​i Ystad och anordnas av Baltic Ports Organisation.

Säsongen med branschevenemang har öppnat för gott,  BPO-evenemanget lär inget undantag. Denna gång diskuteras bland annat om hamnsektorns mest aktuella frågor och som vanligt utbyta erfarenheter med varandra.

Vad kommer att diskuteras?

– Den årliga sammankomsten börjar med en välkomstmottagning.  Numera lever vi i mycket dynamiska tider, varför vi ville ta upp många aktuella ämnen under konferensen och försöka förutse vad som kommer att bli betydelsefullt i den närmaste framtiden. Östersjöregionens växande strategiska betydelse är redan ett faktum. Hur kommer detta att påverka säkerheten och framtiden för logistikkedjorna i BSR i samband med de senaste geopolitiska förändringarna? Det här är några av frågorna som våra experter kommer att ta itu med under mötets andra dag. Utvecklingen av potential, oberoende och konkurrenskraft för hamnarna i BSR kommer också att vara en av diskussionspunkterna. Samt förväntningarna på vad som väntar färje- och ro-ro-marknaden i BSR, säger Björn Boström, vd på Port of Ystad.

Den tredje dagen kommer att fokuseras på klimatförändringar och finansiering av nyckelinfrastruktur . Infrastrukturutvecklingen innebär också elektrifiering av hamnutrustning . Diskussionspanelen om den nuvarande fördelningen av kraftanläggningar på land och dess lönsamhet under de kommande 2 decennierna kommer att avsluta den innehållsliga delen av konferensen. Senare kommer du att kunna besöka hamnen under en busstur runt anläggningen.

Ämnena för sessioner

  • Handel i Europa och BSR: idag och imorgon
  • Anpassning till förändring från hamnarnas POV
  • Framtiden för färje- och ro-ro-marknaden i BSR
  • Klimatförändringarnas inverkan på hamnutvecklingen
  • Elektrifiering som ett nyckelverktyg för att bekämpa klimatförändringar