Nordens största däck- och fälgvaruhus, Bythjul, går ihop med Däckskiftarna som har 72 stationer utspridda över hela Sverige. Tillsammans siktar bolagen på att skapa Nordens främsta köpupplevelse av däck och fälgar.

Bythjul och Däckskiftarna är bland de större aktörerna inom den svenska däck- och fälgmarknaden. Bythjul blir nu majoritetsägare i Däckskiftarna som därmed blir ett dotterbolag till Bythjul. I samband med sammanslagningen kommer Bythjuls vd, Claes Kjelldorff, att bli ansvarig för de båda företagen medan Däckskiftarnas styrelseordförande, Alexander Yavuz, blir styrelseordförande för Bythjul och Däckskiftarna.

Enklare beställningar från stort sortiment
För företagens kunder innebär sammanslagningen tillgång till ett sortimenturval på över 100 000 artiklar i lager och väletablerad kundservice. Däckskiftarnas pop-up-verkstäder kommer att finnas som en del av Bythjuls erbjudande.

Om Bythjul

Bythjul Norden AB är Nordens största däck och fälgvaruhus med försäljning online i Norden och butik i Sverige. Bolaget grundades 2002. Sedan 2015 ägs det av Mobivia, som driver Europas största fristående verkstadskedjor med verksamhet i 21 länder och fler än 20 000 anställda. 2022 uppgick Bythjuls försäljning till dryga 500 miljoner kronor.

Om Däckskiftarna

Däckskiftarna i Sverige AB grundades 2011 och är en franchisekedja med pop-up stationer på stora parkeringsplatser till dagligvaruhandeln. Idag finns 72 däckskiftarstationer runt om i landet som drivs av 17 franchisetagare. Företaget har haft en stark tillväxtresa och under 2022 var systemförsäljningen bland franchisetagarna cirka 265 miljoner kronor.