Caterpillar har lanserat Cat 995, företagets största hjullastare hittills. Den bygger på framgångarna med Cat 994K och har blivit modernare, starkare, tyngre och snålare.

Cat 995 har en starkare hydrualik och kan ta upp till fem ton mer last i skopan, den nya maskinen är också mer bränslesnål,skillnaden mot Cat 994K är cirka åtta procent tack vare nya funktionen Eco Mode, berättar Zeppelins Minings produktchef Torbjörn Ferm.

Nya Cat 995 höjer produktiviteten med 19 procent och passar bra ihop med Catepillars gruvtruckar och den ökade lastkapacitetet medför ökning av produktion och effektiviteter vid lastning. Cat 995 har en avanacerad teknik och erbjuds med ökad funktionalitet som Autodig, Tire Slip prevention, Lift Stall prevention och Auto set Tyres. Tekniken leder till högre grad av automatisering och minskat slitage. Den har också två 10-tums färgmonitorer är dedikerade för maskinstyrningsfunktioner och en tredje 8-tumsfärgskärm visar backkameran som även kan uppgraderas till ett multiview-system för 270-graders sikt och objektdetektering.