Dachser stärker sitt Food Logistics nätverk i Norden genom förvärvet av den svenska livsmedelslogistikleverantören Frigoscandia AB. Förvärvet är föremål för godkännande av de europeiska konkurrensmyndigheterna.

Dachser förvärvar Frigoscandia AB fullserviceleverantören inom livsmedelslogistik för temperaturkontrollerade och frysta produkter, med huvudkontor i Helsingborg, från private equity-investeraren Mutares SE & Co.KGaA.

Frigoscandias personalstyrka på 1 300 medarbetare vid cirka 40 anläggningar, är främst belägna på kärnmarknaden inom Sverige samt i Norge och Finland. 2022 genererade företaget en omsättning på 300 miljoner euro. Företaget grundades 1948 och erbjuder leveranser i Sverige, Norge och Finland genom ett nära sammanlänkat och högpresterande nätverk som är indelat i tre affärssegment.

  • Inrikes transporter i Sverige bestående av ett rikstäckande transportnät med en fordonsflotta på cirka 500 fordon, varav ca 260 egna fordon.
  • Internationella transporter som omfattar 51 marknader globalt genom väg-, flyg- och sjöfrakt.
  • Lagerverksamhet vilket omfattar tolv lager i Sverige och tre lager i Norge.

Dachser utökar närvaron på de nordiska marknaderna

För Dachser Food Logistics kunder erbjuder förvärvet av Frigoscandia, som inkluderar företagets fordonsflotta och nätverk, direkt och tillförlitligt tillträde till marknaden inom alla typer av livsmedelslogistik.