64 år fyllda är Roger Atkins en influenser av kaliber om det är beslutsfattare med makt över elbilsfrågor man vill nå. Atkins har fler än 300.000 följare på Linkedin och står alltid högt på listan när elbilsfrågor ska diskuteras. Nu kommer han till Stockholm och eCarExpo den 3 februari, där han kommer att likna omställningen till elbilar vid en Rubiks kub.

Den före detta musikern Roger Atkins har ägnat större delen av sitt yrkesliv åt bilbranschen och började en gång med Saab. Bland annat var han med när Richard Branson drog i gång Virgin Cars och har sedan dess arbetat med många olika start-ups.
För åtta år sedan kände han att klimatfrågan gjorde det ohållbart att fortsätta i en bransch som var en stor del av problemet. Han bestämde sig då för att göra allt han kunde för att få människor och branschen att förstå att elbilar är framtiden.
Genom sin plattform Electric Vehicles Outlook har han idag fått ikonstatus i branschen och fler än 300.000 personer följer honom på Linkedin. Något som är ytterst ovanligt när det gäller icke-kändisar.

Roger är en av de mest anlitade föredragshållarna i världen när det gäller elbilsfrågor. När han nu kommer till Stockholm och eCarExpo kommer han att tala om hur omställnings- och klimatarbetet på många sätt kan liknas vid en Rubiks kub.

– En Rubiks kub kan kombineras på 43 kvintiljoner sätt, och ändå kan ett barn som tränat lösa den på 10 sekunder. Den är komplex och enkel på samma gång – liksom klimatfrågan – men det finns en algoritm att upptäcka som låter oss lösa gåtan.

– Det gäller allt från språk, kommunikation, kultur, resvanor, hur vi arbetar och vad våra livsmål är. Om vi känner att vi har en lösning på vissa av dessa så är det som att ha en sida i samma färg i kuben. Men det är bara om vi har alla på plats som vi har löst problemet. Men – det går att lösa.

Roger Atkins kommer att tala kl 10.50 den 3 februari. Mässan äger rum på Friends Arena mellan den 3-5 februari, 2023.