Mässan öppnar den 4 februari klockan 10.00 på Svenska Mässan i Göteborg. 

Välkommen till Båtmässan 2023! Båtföretag och intresseorganisationer finns på plats med ca 300 båtar av alla slag i Svenska Mässans hallar. Årets scenprogram är omfattande med många välkända profiler och experter som ger sin syn på vattenlivet och allt som hör därtill.

Premiärtätt 2023!
Som första båtmässa för året i Skandinavien blir det fullt med nyheter på Båtmässan 2023. Totalt blir det på ca 30 världs- eller Skandinavienpremiärer. Direkt från världspremiären på mässan i Düsseldorf kommer två heta nyheter i form av Sargo 45 och Aquador 250 HT som visas för första gången i Skandinavien. Göteborgsföretaget Järnbröderna spänner bågen och har världspremiär på IRON 827 Coupé, en helt ny kupébåt från deras eget varumärke. Dessutom blir det nyheter från bland annat Yamarin, Nordkapp och LångsjöSnipan. Alla nyheter är tydligt utmärkta på mässgolvet med speciellt framtagna skyltar.

Årets Båtmässa innehåller massor av aktiviteter för stora och små:

  • Prova-på-pool på 275 m2- testa allt från kajaker till gummibåtar och SUP-brädor
  • Dykpoolen – comeback på mässan! Gör ditt provdyk med hjälp av erfarna instruktörer.
  • Surfsimulatorn – testa surfing utan att bli blöt.
  • Klassiska båtar, för alla som älskar träbåtar och tändkulemotorns ljud.
  • Sportfiskesimulator där man får känna på hur det känns när de riktigt stora fiskarna nappar.
  • Piratlandet där Båtmässans allra yngsta besökare bygger egna skepp.
  • Restaurang Beach Club – huvudservering med strandtema.
  • Båtmässans experter – här finns inga dumma frågor. Sakkunniga experter svarar allt du velat veta.
  • SUP-yoga med Maria Cerboni.

Drömmare, punkrockare och havets hjältar på Båtmässans scen
Båtmässan 2023 bjuder på ett fullspäckat scenprogram med smak av hav, sommar och båtliv. Närmare 100 spännande profiler medverkar på scen, här är några av dem: musikern Stefan Andersson vars hjärta bankar för Marstrand, prisade miljöhjältarna i CleanSea som samlat in 28 000 kilo plast längs västkusten och seglarikonen Sven Yrvind83 år ung. Han var den första svensk som ensam rundade Kap Horn i en knappt sex meter lång båt. På Båtmässan berättar han om sin nya båt, lika kort, som han tänker segla nonstop från Irlands sydspets till Nya Zeeland och tillbaka igen! Givetvis tar vi också pulsen inför årets säsong av sportsegling.