Viking Lines senaste fartyg Viking Glory sattes i trafik på linjen mellan Stockholm-Mariehamn-Åbo i mars 2022. Bara för några dagar sedan klev den miljonte resenären ombord på fartyget i Åbo hamn.  

Viking Glory kastade för första gången loss i början av mars 2022, både media och åskådare var på plats. Under sommaren slog Viking Glory och Viking Grace passagerarrekord på linjen Stockholm-Mariehamn-Åbo. Och nu, elva månader efter trafikstarten har alltså en miljon passagerare rest med Viking Glory.

Klimatsmart
Viking Glory är en stor satsning och investering som Viking Line gjort. Fartyget erbjuder en modern kryssningsupplevelse, både komfort som klimatsmart. Fartyget tar 2 800 passagerare och har 60 procent större fraktkapacitet än föregångaren Amorella, samtidigt som utsläppen ska ha minskat markant. Några av fartygets tekniska innovationer är världens effektivaste och utsläppssnåla motorer, luftkonditionering och belysning som regleras automatiskt enligt bokningsläget, ett energieffektivt Azipod-roderpropellersystem samt ett skrov som minskar vågbildningen.

Resandet mellan Stockholm och Finlands tidigare huvudstad Åbo har ökat markant. Trafiken mellan Sverige och Finland är väldigt viktig för Viking Line, inte minst sett till den viktiga frakten som varje dygn går i bägge riktningar mellan länderna.

Viking Glory har designats för att ge en upplevelse för alla resenärer: skärgårdsvyerna är påtaglig genom fartygets stora fönster, ute på däck finns fina solterrasser, hytterna är utrustade med specialmadrasser. Det finns också en spaavdelningen, varför inte passa  på att träna yoga i Östersjöns första yogasal.