Green Cargos nya intermodala tåglösning förbättrar gods­transporterna mellan Göteborg Kombi och Norrköpings Hamn. Den nya tjänsten, som lanseras nu i maj, innebär dagliga avgångar måndag till fredag för trailers, växelflak och containrar, vilket ger en snabb, kostnadseffektiv och miljövänlig transportmöjlighet.

Matilda Hedström, strategisk säljare på Green Cargo, förklarar:

-Vi ser en ökad efterfrågan på kombinerade järnvägs-, sjö- och vägtransporter. Idag transporteras en betydande mängd gods längs vägarna. I samarbete med terminalerna strävar vi efter att erbjuda marknaden ett kostnadseffektivt, snabbt och hållbart transportalternativ som möter behoven hos kunder som vill minska sin klimatpåverkan.”

Attraktiva in- och utlämningstider är en viktig del av tjänsten. Terminalerna är anpassade för att möta kundernas behov av smidiga hanteringstider, inklusive nattliga transporter.

Peter Nerheden från DB Cargo FLS Nordic säger:

-Den nya järnvägslösningen förenklar vår logistikprocess och ger oss ett hållbart alternativ till lastbilstransporter. Våra kunder efterfrågar effektiva godstransporter, och genom detta samarbete med Green Cargo kan vi erbjuda dem en välplanerad och miljövänlig logistiklösning som sparar både tid och pengar.

Green Cargo erbjuder ett intermodalt nätverk som integrerar järnvägstransporter med andra transportmetoder. Detta möjliggör hög transportfrekvens, korta ledtider och hög punktlighet till terminaler och hamnar. Järnvägstransporterna minskar inte bara koldioxidutsläppen utan bidrar också till energieffektivitet och minskad trängsel på vägarna.