Alcon Högtryckstvättar AB har sedan 1972 levererat produkter inom området rengöring. Företagets signum har hela tiden varit att tillhandahålla kvalitet, tillgänglighet och personlig service.

 Alcon Högtryckstvättar AB arbetar främst mot fordonsindustrin, men produkterna passar även för användningsområden inom andra branscher som önskar mobila eller fasta högtrycksprodukter. Bolaget har även en rad andra produkter inom segmentet rengöring.

Skräddarsyr efter kundens behov

Behoven och utrymmen varierar mycket från kund till kund.

  • Vi har en bred skara kunder som har väldigt olika behov och förutsättningar. Men en sak finns gemensamt, alla vill ha skinande rena fordon. I vår kundstock hittar man lastbilstvättar, tvättar till lantbruk där traktorer och andra fordon som finns på gården som måste tvättas. Vi finns även på brandstationer och andra myndigheter som har en fordonsflotta, säger Mårten Nydahl, vd på Alcon Högtryckstvättar AB.

Utrustar tvätthallar

Alcon Högtryckstvättar AB säljer och monterar i stort sett alla produkter för att få en fungerande tvätthall.

– Monterings- sidan är en betydande del av vår affär, vi förser tvätthallar med de flesta omkring produkter. Vår största produkt syns inte utifrån, det är hjärtat i en högtryckstvätt, nämligen pumpen. Har du tvättat på någon av de större kedjorna har du förmodligen stött på våra produkter, bland annat skenor, slangar och själva slanghanteringen, menar Mårten Nydahl.

 Service och underhåll

Förutom försäljning av produkter har även bolaget byggt upp ett stort servicenät som spänner i stort sätt över hela Sverige.

  • Alla våra produkter håller en väldigt hög kvalitet så det är inte så ofta något går sönder. En servad produkt håller väldigt länge, det handlar oftast om att ersätta förslitningsdelar. I en högtryckstvätt är det enorma påfrestningar i form av både högt tryck som hett vatten, förklarar Mårten Nydahl.

För att få veta mer om Alcon Högtryckstvättar, klicka här: https://www.alconab.se/