Alpine – Alpine Racing Ltd har fått ett trevligt tillskott i kassan och påskyndar sin utveckling inom Formel 1.
Renault Group och Alpine har fått investerare, Otro Capital och deras partner, Red Bird Capital Partners, tillsammans med Maximum Effort Investments till Alpine Racing Ltd, den enhet som ansvarar för Formel 1 baserad i Enstone (Storbritannien).

Investorgruppen investerar 200 miljoner euro, vilket motsvarar en andel på 24 procent, för att stödja Alpines tillväxtstrategi och sportambitioner i Formel 1. Efter investeringen värderas Alpine Racing Ltd till runt 900 miljoner dollar.

Växande sport

Investorgruppen är positiva över att gå in i F1, en av de mest attraktiva och snabbast växande internationella sporterna, med en historisk ledare inom F1. Investorgruppen har en unik kombination av expertis. Otro Capital och RedBird Capital Partners, med varumärkesbyggande aktiviteter Maximum Effort Investments (ledd av Ryan Reynolds) tillför framgångsrik sport- och media-erfarenhet och operativ expertis för att bygga och fortsätta utveckla Alpine Racing Ltd. Skådespelaren Ryan Reynolds medinvesterare är den forne basketspelaren Michael B. Jordan (även han nu mer skådespelare) och Wrexham AFCs medordförande Rob McElhenney. Alec Scheiner, medgrundare och partner till Otro Capital, kommer att ingå i Alpine Racing Ltd:s styrelse. Skådespelarduon är en del av en investeringsgruppen RedBird som köpt 24 procent av F1-stallet Avtalet är värt över 2,3 miljarder kronor och värderar Alpine Racing, som är en del av moderbolaget Renault, till cirka 9,6 miljarder kronor.