Hyundai Motor Company och Iveco Group (EXM: IVG) meddelade idag att de har undertecknat ett leveransavtal för ett IVECO-märkt helelektriskt lätt kommersiellt fordon för Europa, baserat på Hyundais globala modulplattform för eLCV. Det nya fordonet kommer att ingå i Iveco Groups sortiment med lätta kommersiella elfordon och stärka koncernens LCV-portfölj tillsammans med den ikoniska IVECO Daily.

Hyundai Motor och Iveco Group inledde sitt partnerskap i mars 2022 och har sedan dess nått konkreta resultat inom vätgasdrivna kommersiella fordon, inklusive den gemensamt utvecklade eDAILY FCEV och lanseringen av stadsbussen E-WAY FCEV. Det nya avtalet innebär inte bara en utvidgning av deras partnerskap till att omfatta ett större miljövänligt sortiment, utan betonar också de båda företagens gemensamma engagemang för att påskynda övergången till koldioxidneutral mobilitet och transport.

IVECO Daily blir den första exportmodellen som tillämpar Hyundais nya globala modulplattform för eLCV (helelektriska lätta kommersiella fordon) med totalvikt på mellan 2,5 och 3,5 ton. För att möta de ökande behoven av specialiserade elfordon på marknaden i framtiden har den innovativa plattformen Hyundais senaste teknik för nästa generation av BEV och en låggolvskonstruktion som förbättrar användarvänligheten vid lastning och transport.

Inom ramen för partnerskapet kommer Hyundai att tillverka och leverera detta lastbilschassi för den europeiska marknaden och Iveco Group kommer att lokalt anpassa och distribuera de kompletta fordonen enbart via sina återförsäljarkanaler. Iveco Groups nya produkt är baserad på Hyundais globala modulplattform för eLCV och kommer att lanseras på mässan IAA Transportation 2024, som i år hålls den 16–22 september i Hannover, Tyskland.