Renault Group, Volvo Group och CMA CGM Group startar ett nytt bolag som tillsammans skall möta de växande behoven av fossilfria transporter och ska tillverka elektrifierade transportbilar för att skapa effektivare logistik i städerna.

År 2030 kommer Europamarknaden för elektrifierade transportbilar att tredubblas, vilket utlovar en enorm möjlighet till ett helt nytt erbjudande av lätta lastbilar. Renault Group, Volvo Group och CMA CGM går samman, målet är att vara pionjärer och leda denna nya marknad med en helt ny generation av helt elektriska transportbilar och tillhörande tjänster.

Utmaningarna för logistikföretagen kommer lösas med funktioner i den nya Software Defined Vehicle-plattformen som innehåller ett brett system av skräddarsydda lösningar. Renault Group och Volvo Group tecknar ett bindande avtal om att lansera ett nytt företag där de initialt kommer att inneha 50-50 aktier och planerar att investera 300 miljoner euro vardera under de kommande tre åren.

CMA CGM undertecknar en icke-bindande avsiktsförklaring med Renault Group och Volvo Group om att gå med i det nya företaget, och investerar 120 miljoner euro genom PULSE, en energifond för att påskynda koldioxidutsläppen inom transport- och logistiksektorerna. Skapandet av det nya bolaget väntas ske i början av 2024 och kommer att vara baserat i Frankrike enligt plan.