I morgon, lördag den 1 april öppnar Trelleborgs hamn upp förbindelsen till Sassnitz med snabbkatamaranen Skane Jet. Katamaranen som sväljer drygt 600 passagerare och 200 bilar avverkar sträckan på 2,5 timme, vilket blir den snabbaste förbindelsen till sjöss mellan Sverige och Tyskland.

FRS Baltic kommer att erbjuda dagsturer till Bordershop mellan april och oktober, under sommarmånaderna kommer även katamaranen att trafikera sträckan nattetid.

Positiv trend för passagerartrafiken
Antalet personbilar och passagerare har haft en positiv utveckling i Trelleborgs Hamn under 2022. 1,6 miljoner passagerare och drygt 372 000 personbilar passerade i hamnen och trenden ser ut att fortsätta även 2023 nu när FRS Baltic startar upp linjen till Sassnitz igen.  Trelleborgs Hamn har ett med sitt fina geografiskt läge ett försprång, de trafikerar nu destinationerna Rostock, Travemünde, Sassnitz, Swinoujscie och Klaipeda.

− Vi är stolta över att återigen kunna erbjuda hela fem linjer till Europa, det är det ingen annan svensk hamn som kan. Med Skane Jet har vi nu 16 fartyg i trafik i hamnen, det är imponerande, säger Jörgen Nilsson, vd Trelleborgs Hamn.

Jörgen Nilsson