DHL Express rankas som nummer två på listan över världens bästa arbetsplatser 2023 och toppar även de regionala listorna i Asien, Latinamerika och Europa. I Europa uppnådde man detta för tredje året i rad, i Asien för femte gången och i Latinamerika för sjätte året i rad. Den årliga översikten publiceras av Great Place to Work™ (GPTW) i samarbete med Fortune Magazine.

I en pressrelease från DHL Express säger man att det är viktigt att främja en känsla av tillhörighet bland medarbetare är en central inriktning på DHL Express. Utöver talangutveckling prioriterar företaget att lyfta fram och fira sin arbetsstyrka. Initiativ som ”Appreciation Week” lyfter fram de engagerade ansträngningarna från medarbetare globalt, och programmet ”Employee of the Year” hyllar individer som exemplifierar företagets kärnvärden av ’speed’, ’passion’, ’can do’ och ’right first time’.

Alla medarbetare delar ett gemensamt syfte som sammanfattas av DHL Groups uppdrag att koppla samman människor och förbättra liv. Detta sträcker sig bortom deras vanliga arbetsuppgifter, eftersom de aktivt bidrar till välbefinnandet i de samhällen de verkar. Deltagande i program för samhällsansvar, såsom DHL Got Heart, Global Volunteering Day, GoHelp, GoTeach och GoTrade, speglar engagemanget för att göra en positiv inverkan bortom arbetsplatsen, avslutar DHL Express i ett uttalande.