Hedin Mobility Group utvecklar sitt partnerskap med BYD som svensk distributör av elektriska lastbilar. Efter lansering av elektriska personbilar 2022, följt av transportbilar 2023 inkluderar den senaste utvecklingen även nu BYD lastbilar.Det utökade partnerskapet markerar en strategisk satsning på den svenska marknaden för elektriska lastbilar.

Partnerskapet innebär att Hedin Electric Mobility AB kommer att distribuera det nuvarande och kommande produktutbudet av helt elektriska lastbilar från BYD på den svenska marknaden. Försäljningen kommer att inledas under sommaren med Hedin Trucks som återförsäljare.

BYD (Build Your Dreams) är ett multinationellt högteknologiskt företag som ägnar sig åt att utnyttja teknologiska innovationer för ett bättre liv. BYD har nu fyra branscher, inklusive Auto, Electronics, New Energy och Rail Transit. Sedan grundandet 1995 har företaget snabbt utvecklat gedigen expertis inom uppladdningsbara batterier och blivit en outtröttlig förespråkare för hållbar utveckling. BYD har framgångsrikt utvidgat sina lösningar för förnybar energi globalt med verksamhet i över 70 länder och regioner. Skapandet av en Zero Emissions Energy Solution, som omfattar prisvärd solkraftproduktion, pålitlig energilagring och toppmodern elektrifierad transport, har gjort BYD till en ledande aktör inom energi- och transportsektorerna. BYD är ett företag som stöds av Warren Buffet och är noterat både på Hongkong- och Shenzhen-börserna.

BYD Europe har sitt huvudkontor i Nederländerna och är den första utlandsfilialen för BYD Group, med en förpliktelse att utveckla det internationella varumärket BYD Auto för att leverera säkra och effektiva hållbara lösningar inom nya energifordon genom världsledande teknologiska innovationer.