För bilägare har det länge varit en självklarhet; att använda parkeringsvärmare för att komma till en varm bil i vintern. Lagom till att temperaturen börjar sjunka lanserar M, Volvo Car Mobility en fjärrstyrd värmare – direkt i appen. M är först med att utveckla och lansera fjärrstyrd uppvärmning för bildelning vilket ska förbättra upplevelsen av att köra under årets kallare månader.

Bilutveckling har hittills fokuserat på en kund som äger en bil – och de som tillfälligt använder den har därför missat mycket av det som en modern bil kan erbjuda. Erik Jivmark, COO på M, Volvo Car Mobility säger att den stora fördelen med M:s plattform är att den är egenutvecklad och därmed oberoende av tredjepartslösningar:

Den fjärrstyrda värmaren är den senaste av M:s funktioner som är designad för att sätta kundernas bekvämlighet och upplevelse av delad mobilitet först. Förutom att det är bekvämt innebär det fördelar för miljön; en uppvärmd bil minskar bränsleförbrukningen, utsläpp och är dessutom skonsam för motorn. Istället för att spendera värdefull tid på att skrapa isiga rutor kan förarna kliva rakt in i en varm bil.

Den fjärrstyrda värmaren är den tredje funktionen som M har varit först på marknaden att lansera i år, efter M-knappen och digital nyckeldelning.

Så funkar det:

Kunden startar parkeringsvärmaren med en knapptryckning i appen, då sätts en timer igång på 15 minuter som också kan stängas av när man vill under tiden. Appen känner av om bilen redan är varm eller om den står parkerad i ett parkeringshus – då aktiveras den inte. Syftet är att funktionen ska vara hållbar och aktiveras när det behövs, skriver M Volvo car mobility.