Onsdagen den 29 september kan SL äntligen hälsa resenärerna välkomna ombord igen. Då upphör Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd i kollektivtrafiken.

Den 29 september hävs Folkhälsomyndighetens restriktioner om att hålla avstånd och undvika trängsel i kollektivtrafiken. Det innebär att SL:s resenärer kan resa som vanligt igen, efter att under ett och ett halvt år uppmanats till att undvika kollektivt resande.

– Det känns alldeles fantastiskt att få säga välkommen ombord igen till alla stockholmare och besökare i regionen. För många betyder det här en efterlängtad återgång till ett mer normalt liv med resor till arbete, skola och nöjen. Vårt budskap nu är att resa som vanligt men att vara beredd på att det kommer vara fler som rör sig i trafiken. Vi har kört full trafik under hela pandemin och kommer fortsätta göra det. Men vi vet att det kommer ta tid att vänja sig vid vardagen igen, säger David Lagneholm, förvaltningschef på trafikförvaltningen och vd för SL.

Flera nyheter

För den som inte rest på länge finns det flera nyheter att upptäcka i SL-trafiken. Bland annat nya sätt att köpa biljett på och nya tåg på röda linjen som är rymligare och dessutom försedda med luftkonditionering, vilket inte funnits i några tunnelbanetåg tidigare.

Alla våra nyheter ska bidra till ett enklare och bekvämare resande. Ett råd är att gå in på sl.se för att ta del av allt nytt vi lanserat under pandemin. Till exempel har vi lagt till flera nya sätt att köpa biljett på, som att blippa betalkortet för en enkelbiljett och köpa 30-dagarsbiljetten i appen, säger David Lagneholm, förvaltningschef på trafikförvaltningen och vd för SL.