Nu är Trafikmagasinets första nummer för i år tryck och klar. Vi brukar fokusera lite extra på kategorin sjöfart på våren och det inget undantag i år. Svensk sjöfart är ytterst viktig för svensk import och export, våra rundringningar bland Svenska hamnar visar att det pågår väldigt stora satsningar nästan överallt. Passagerartrafiken är givetvis väldigt hårt drabbad av pandemin, men på fraktsidan ser det betydligare  ljusare ut, majoriteten av hamnarna vi talat med har sett en positiv utveckling under 2020 och på flera håll investeras det så stora summor som miljardbelopp.

Självklart bevakar vi de andra transportslagen också, visste du att folkabussen fyller 65 år i år och att Volvo Amazon röstats fram som Sveriges bästa bil genom tiderna, tvåa kom den bil som kanske de flesta trodde skulle knipa förstaplatsen, nämligen Volvo P1800.

På tal om Volvo! Volvo Lastvagnar har precis släppt sin första hel elektriska lastbil för regionaltrafik. Lastbilen ska enligt uppgift från Volvo klara upp emot 300 kilometers körning, det är en viktig milstolpe för fordonsindustrin världen över. Läs mer om allt detta och mycket mer in vårt senaste nummer under fliken ”Läs E-tidningen”. Vill du vara med och stötta oss med ambitionen att göra Sveriges bästa transporttidning får du mer än gärna börja prenumerera på Trafikmagasinet, se fliken prenumera/annonspriser.