I april kommer Göteborg visa upp sitt senaste landmärke, World of Volvo, ett utställning som sträcker sig över 4 500 kvadratmeter. Utställningen är utformad med fokus på omtanke om människan och erbjuder besökare en resa genom Volvo-varumärkets historia och framtid.

Med mindre än två månader kvar till invigningen delar World of Volvo nu med sig av konceptet för den utställningen som omfattar områden från forntiden till nutiden och sträcker sig in i framtiden. Upplevelsen, präglad av omtanke om människan, belyser Volvos betydande roll genom banbrytande innovationer som har påverkat och fortsätter påverka både vardagslivet och samhället i stort.

Den 4 500 kvadratmeter stora utställningen kommer att husera några av Volvos mest ikoniska fordon, vilket ger besökarna en inblick i bilarnas utveckling över tid. Men det är inte bara bilar som står i fokus; interaktiva upplevelser utlovas för att engagera och överraska besökarna. Förutom att utforska fordonens historia kommer besökarna också ges möjlighet att testa en elektrisk grävmaskin och uppleva krafterna av aerodynamik i en vindtunnel.

En intressant aspekt är att delar av utställningen kommer vara temporära och kontinuerligt uppdateras för att reflektera över kommande teman. På så vis kommer World of Volvo att förbli dynamisk och lockande för återkommande besökare, och samtidigt erbjuda något nytt och spännande vid varje tillfälle. Öppningen av World of Volvo i april blir säkert en händelse att se fram emot för alla som delar intresset för Volvos historia, innovationer och framtidsvisioner.

Om World of Volvo

World of Volvo är en gemensam satsning från Volvo Cars och Volvo Group, med ambitionen att skapa en plats för möten mellan människor och idéer. I hjärtat av etableringen finns den 4500 m² stora utställningen som tar besökaren genom både Volvos arv och in i framtiden med ikoniska fordon och banbrytande innovationer med människan i centrum. Lokalerna är       som mäter 22 000 kvadratmeter ligger på det nya eventstråket i Göteborg och ska rymma allt från utställningar till mat, konferenser och musikupplevelser.